| 
 
 
Favorilere Ekle Sitene Ekle Bilgi destek
    Kızılay Erzincan Şubesi 7/24 Hazır   Erzincan’da Kayak Sezonu Açıldı   Erzincanlı Karateciler Kelkit’te   Belediye Olumsuz Hava Şartlarına Rağmen Çalışıyor   Erzincan’ın Can Gençleri Can Kurtarıyor   "Sabredenlere, Mükâfatları Hesapsız Ödenecektir. "   ZORUNLU DİN DERSİ   E:Ü Dünya Sıralamasında Yerini Aldı   Minik Öğrencilere Trafik Bilinci   Ankara’da Erzincan Rüzgârı   Karma Resim Sergisi Düzenlendi   Vali Kahraman’dan Kemah’a Ziyaret   “Görsel Sanatlar Eğitimi” Paneli Düzenlendi   Kemaliye’de Ağaç Katliamı   Minik Yüreklerden Öğretmenler Günü Sergisi   Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı   Öğretmenler Günü Programında Protokol Sorunu   Çapoğlu’ndan, Anlamlı Öğretmenler Günü Mesajı   Üzümlü 5. Olağan İlçe Kongresi Yapıldı   Kaçak Sigaraya Geçit Yok   Küçükbaş Hayvancılık İçin İşbirliği

Turşu İçin Hazırlıklar Başladı
 
Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.10.09.2012
  • zoom in
  • zoom out
  • text align left
  • text align center
  • text align right
  • font color
  • bold

   

(Muzaffer Koşan)

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar başladı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olana kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı konusunda bilgi aldığımız turşu uzmanları önemli önerilerde bulundular.

Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.

Ermina turşu fabrikası ustaları; “Turşucular her ne kadar onlarca meyve ve sebzenin turşusunu kursa da ev hanımlarının imkânları sınırlı. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, acur ile içinde biberinden lahanasına, kelekten yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. Yoksa, ne iyi bir turşu kurabilirsiniz ne de turşunun tadını alabilirsiniz. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı. Mümkünse çeşme suyu kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra kullanılmalı. Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler.

Ermina turşu fabrikası ustaları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.



Kaynak : erzincannet
Bu haber 618 defa okundu.
Anahtar Kelimeler :



          Tavsiye Et           Yazdır









 
     Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Resim, Yazı vb. Bilgiler Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. © 2012
     Ana Sayfa   |   İlanlar   |   Künye  |   Yemek Tarifleri  |   İletişim Erzincan Web Tasarım