Favorilere Ekle Sitene Ekle Bilgi destek
    İnanç Uğrunda   ERZİNCAN KABUĞUNU KIRIYOR   KUDAKAYönetim Kurulu Toplantısı Bayburt’ta Yapıldı   KEMAV Vakfı Sılayla Yemekte Buluştu   Tozlu, Ailesinin Acı Günü   Çetin’den, Dünya Lepra (Cüzzam) Günü Açıklaması   Erzincan Nüfusu 223 Bin 633 Kişi Oldu   Sarıkamış Harekatının 100’ncü Yılında Şehitler Anı   Yabana Can Projesi Sürüyor   Erzincan, Minik Hamza İçin İş Başında   Kamyonla Traktör Çarpıştı 1 Yaralı   Terör Operasyonunda 2 Kişi Gözaltına Alındı   Emitt 2015 Dostluk Plaketi Erzincan’ın   Erzincan Taraf24 Gazetesi El Değiştirdi   Mavi Kimlik Sultan’ın Başına Dert Oldu   Gerçek Hayvan Severlere Meydan Okudu   Umreciler Kutsal Topraklara Uğurlandı   805 Gram Esrar Ele Geçirildi   AK Parti İl Yönetimine Ziyaret   13 Şubat Erzincan Spor Yeni Branş Alanları   Hilton Otel Mart Ayında Açılacak

Turşu İçin Hazırlıklar Başladı
 
Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.10.09.2012
  • zoom in
  • zoom out
  • text align left
  • text align center
  • text align right
  • font color
  • bold

   

(Muzaffer Koşan)

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar başladı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olana kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı konusunda bilgi aldığımız turşu uzmanları önemli önerilerde bulundular.

Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.

Ermina turşu fabrikası ustaları; “Turşucular her ne kadar onlarca meyve ve sebzenin turşusunu kursa da ev hanımlarının imkânları sınırlı. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, acur ile içinde biberinden lahanasına, kelekten yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. Yoksa, ne iyi bir turşu kurabilirsiniz ne de turşunun tadını alabilirsiniz. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı. Mümkünse çeşme suyu kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra kullanılmalı. Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler.

Ermina turşu fabrikası ustaları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.



Kaynak : erzincannet
Bu haber 686 defa okundu.
Anahtar Kelimeler :



          Tavsiye Et           Yazdır









 
     Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Resim, Yazı vb. Bilgiler Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. © 2012
     Ana Sayfa   |   İlanlar   |   Künye  |   Yemek Tarifleri  |   İletişim Erzincan Web Tasarım