Ana Sayfa    |   Haber Arşivi   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene Ekle   |     
yec
  ADAY OLURSANIZ EĞER   Erzincan’da Çığ Eğitimi Verildi   Yanlışa Yaklaşma Hedeften Uzaklaşma   Başkan Başsoy’dan, Akıllı Kent Sunumu   Belediye 137 İşçisiyle Toplu Sözleşme İmzaladı   Vaaz Kursunu Bitirenlere Sertifikaları Verildi   Boya Ustasından Erzincan Spor’a Boyalı Destek   Yıldızlar Basketbol Müsabakaları Yapıldı   Hâk-Bâtıl Mücadelesinde Ölçüler   AKIN, AKIN AK PARTİYE   Aday Adayı Karaman’a, İlçelerde Yoğun İlgi   Minik Öğrencilerden Ziyaret   KUDAKA Yönetim Kurulu, Ergan Dağı’nda Kayak Yaptı   Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Projesi Başladı   Süleyman Karaman, Köşe Yazarlarıyla Buluştu   Aday Adayı Korkmaz, Medya Grubumuzu Ziyaret Etti   KUDAKA 63. Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı   Erbakan Vefatının 4. Yıl Dönümünde Anıldı   24 Günde 24 Ayar Okul   Minik Yüreklere Sıcak Bir Dokunuş   Botanik Park Kazandırılması İçin Proje
GÜNDEM   |   EKONOMİ   |   SİYASET   |   SAĞLIK   |   SPOR   |   TEKNOLOJİ   |   MEDYA   |   YAZARLAR   |   GEZİ / RÖPORTAJ
Turşu İçin Hazırlıklar Başladı
 
Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.10.09.2012
  • zoom in
  • zoom out
  • text align left
  • text align center
  • text align right
  • font color
  • bold

   

(Muzaffer Koşan)

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar başladı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olana kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı konusunda bilgi aldığımız turşu uzmanları önemli önerilerde bulundular.

Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.

Ermina turşu fabrikası ustaları; “Turşucular her ne kadar onlarca meyve ve sebzenin turşusunu kursa da ev hanımlarının imkânları sınırlı. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, acur ile içinde biberinden lahanasına, kelekten yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. Yoksa, ne iyi bir turşu kurabilirsiniz ne de turşunun tadını alabilirsiniz. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı. Mümkünse çeşme suyu kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra kullanılmalı. Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler.

Ermina turşu fabrikası ustaları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.



Kaynak : erzincannet
Bu haber 741 defa okundu.
Anahtar Kelimeler :



   Yorum Yaz        Tavsiye Et           Yazdır

Bu Habere Yapılan Yorumlar (0)

Tüm Yorumlar




alparslan  kanmaz




Erzincan'da AK Parti'den Kimin Aday Olmasını İster siniz?

Süleyman Karaman (8)
Burcu Tatoğlu (3)
Hüseyin Hira (0)
Burhan Çakır (1)
Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın (2)
Ahmet Korkmaz (0)
Aydın Alptekin (1)
Sebahattin Karakelle (5)




 
Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Resim, Yazı vb. Bilgiler Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. © 2012 - 2015
Web Tasarım : YEC Web Tasarım & Reklam Danışmanlık Hizmetleri