1 EUR : 51,00 TL | 1 USD : 84,00 TL
 
 
düğün sarayı
Favorilere Ekle Sitene Ekle Bilgi destek
    Yurt Genelinde 101 Pare Top Atışı   Yazıcı, Vatandaşları Uyardı   Zafer Bayramı Provası Yapıldı   Otlukbeli Tarımsal Amaçlı Basınçlı Sulama Projesi   ERDEF Yönetiminden Birdal’a Ziyaret   Dünyagöz Hizmete Hazır   Milli Eğitim Müdürlüğü Binası Satıldı   Genç EKEV, Gençlerle Erzincan’ı Buluşturuyor   Zincirli Kaya Görenleri Şaşırtıyor   Erzincan´da Kaçağa Geçit Yok   Badmintoncular Sırbistan’da   İlahiyat Fakültesinde Görev Değişimi   Buğday Meydanında Gurbetçi Yoğunluğu   Cimin Üzümü Tezgahlarda   Tuval Yerine Bakır Kullanıyor   Kayısı Kurusu 15 TL   Kemaliyeliler Sigaraya Savaş Açtı   Genel Kurultay İle İlgili Açıklamalarda Bulundu   Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Tamamlandı   İstanbul Kemah Spor, Kemah’ta Kampta   Alabalık Yavrruları Doğayla Buluşturuldu

Turşu İçin Hazırlıklar Başladı
 
Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.10.09.2012
  • zoom in
  • zoom out
  • text align left
  • text align center
  • text align right
  • font color
  • bold

   

(Muzaffer Koşan)

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar başladı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olana kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı konusunda bilgi aldığımız turşu uzmanları önemli önerilerde bulundular.

Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.

Ermina turşu fabrikası ustaları; “Turşucular her ne kadar onlarca meyve ve sebzenin turşusunu kursa da ev hanımlarının imkânları sınırlı. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, acur ile içinde biberinden lahanasına, kelekten yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. Yoksa, ne iyi bir turşu kurabilirsiniz ne de turşunun tadını alabilirsiniz. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı. Mümkünse çeşme suyu kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra kullanılmalı. Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler.

Ermina turşu fabrikası ustaları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.



Kaynak : erzincannet
Bu haber 533 defa okundu.
Anahtar Kelimeler :



          Tavsiye Et           Yazdır




1 EUR : 51,00 TL

1 USD : 84,00 TL




 
     Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Resim, Yazı vb. Bilgiler Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. © 2012
     Ana Sayfa   |   İlanlar   |   Künye  |   Yemek Tarifleri  |   İletişim Erzincan Web Tasarım