1 EUR : 72,00 TL | 1 USD : 79,00 TL
 
 
düğün sarayı
Favorilere Ekle Sitene Ekle Bilgi destek
    Erzincan’dan İsrail’e Lanet Yağdı   Şüpheli Paket Emniyeti Alarma Geçirdi   Targel Personeline Tabletler Dağıtıldı   Bahçedeki Yılan Heyecana Sebep Oldu   Tefekkür, Takvâ ve Sebât Ayı Ramazan   Dünya Göz Hastanesi Açılıyor   Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı   İl Genelinde Yapılan Yatırımlar Değerlendirildi   Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Adam Dehşet Saçtı   Turizm MYO Müdürlüğünde Görev Değişikliği   Hırsızlar Ramazan Dinlemedi   Önel, Gazze Kan Ağlıyor   Gıda Denetimleri Devam Ediyor   AK Parti İlçe Başkanlığına Güneş Atandı   Sosyal Bilimler Enstitüsünde Görev Değişimi   8 Kilo 215 Gram Eroin Ele Geçirildi   Yol Kaplama Çalışmaları Devam Ediyor   Ramazanın Getirdikleri   CEMEVİ´NDE KARDEŞLİK İFTARI   Başkan Başsoy’dan, Esnaf Odalarına Ziyaret   Erzincan’a Dev Spor Kompleksi Yapılacak

Turşu İçin Hazırlıklar Başladı
 
Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.10.09.2012
  • zoom in
  • zoom out
  • text align left
  • text align center
  • text align right
  • font color
  • bold

   

(Muzaffer Koşan)

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar başladı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olana kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı konusunda bilgi aldığımız turşu uzmanları önemli önerilerde bulundular.

Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.

Ermina turşu fabrikası ustaları; “Turşucular her ne kadar onlarca meyve ve sebzenin turşusunu kursa da ev hanımlarının imkânları sınırlı. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, acur ile içinde biberinden lahanasına, kelekten yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. Yoksa, ne iyi bir turşu kurabilirsiniz ne de turşunun tadını alabilirsiniz. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı. Mümkünse çeşme suyu kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra kullanılmalı. Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler.

Ermina turşu fabrikası ustaları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.



Kaynak : erzincannet
Bu haber 489 defa okundu.
Anahtar Kelimeler :



          Tavsiye Et           Yazdır




1 EUR : 72,00 TL

1 USD : 79,00 TL




 
     Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Resim, Yazı vb. Bilgiler Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. © 2012
     Ana Sayfa   |   İlanlar   |   Künye  |   Yemek Tarifleri  |   İletişim Erzincan Web Tasarım