1 EUR : 24,00 TL | 1 USD : 32,00 TL
 
 
Favorilere Ekle Sitene Ekle Bilgi destek
    Başsoy’dan Poli Şirketler Grubuna Ziyaret   Miami Üniversitesinden Rektör Çapoğlu´na Ziyaret   İhh’dan Çocuklara Kırtasiye Yardımı   ÇAĞLAYAN BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK   Canlı Hayvan Pazarı Hareketlendi   Eğitim Uğrunda…   IŞİD’LER OLMAMASI İÇİN   OKUL ZİLİ ÇALDI   Binali Yıldırım Erzincan´da   Erzincan Valiliğine Süleyman Kahraman Atandı   Karakelle ve Başsoy Esnaf ile Biraraya Geldi   Belediye 19 Noktada Aynı Anda Çalışma Yürütüyor   MİSAFİR KALEM   Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Tören İle Başladı   PMYO’ da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı   Dünyagöz’e Protokolden Hayırlı Olsun Ziyareti   Parfüm Kutusu Patladı Facianın Eşiğinden Dönüldü   HYUNDAİ Araçlar Dev Kampanyasıyla Tanıtıldı   Vali Akdemir’den Afganlı Mültecilere Ziyaret   Araştırma Hastanesine Dev Yatırım   Başsoy’dan Müftü Karabayır’a Ziyaret

Turşu İçin Hazırlıklar Başladı
 
Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.10.09.2012
  • zoom in
  • zoom out
  • text align left
  • text align center
  • text align right
  • font color
  • bold

   

(Muzaffer Koşan)

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar başladı. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için kolları sıvadı.

Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olana kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı konusunda bilgi aldığımız turşu uzmanları önemli önerilerde bulundular.

Erzincan’da hizmet veren Ermina turşu fabrikası ustaları, kaliteli turşunun sırrını kaliteli malzeme ve hijyene bağlıyorlar.

Ermina turşu fabrikası ustaları; “Turşucular her ne kadar onlarca meyve ve sebzenin turşusunu kursa da ev hanımlarının imkânları sınırlı. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, acur ile içinde biberinden lahanasına, kelekten yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. Yoksa, ne iyi bir turşu kurabilirsiniz ne de turşunun tadını alabilirsiniz. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı. Mümkünse çeşme suyu kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra kullanılmalı. Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler.

Ermina turşu fabrikası ustaları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.



Kaynak : erzincannet
Bu haber 557 defa okundu.
Anahtar Kelimeler :



          Tavsiye Et           Yazdır




1 EUR : 24,00 TL

1 USD : 32,00 TL




 
     Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Resim, Yazı vb. Bilgiler Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. © 2012
     Ana Sayfa   |   İlanlar   |   Künye  |   Yemek Tarifleri  |   İletişim Erzincan Web Tasarım