• Dolar Alış 5.6644TL
  • Dolar Satış 5.6418TL
  • Euro Alış 6.4069TL
  • Euro Satış 6.3813TL
Reklam
Reklam

Soğuk algınlığına deva olan bitkiler

Reklam

Haber:  Alparslan Kanmaz

Kış aylarıyla birlikte gelen soğuk algınlığı, grip,  öksürük, halsizlik gibi rahatsızlıklara artık vatandaş aktarlara yöneliyor. Erzincan’da bulunan sayılı aktarlardan  birini işleten Hakan Aksu kış aylarında vatandaşımıza şifa olacak bitkiler ve karışımlar önerdi .

Kış aylarında kullanabilecek bitkilerin ve macun karışımlarının olduğunu ifade eden işletme sahibi Aksu, bitkisel karışımlar hakkında bilgiler verdi. Aksu; “Ihlamur,  tarçın, zencefil, kuşburnu, karanfil,  zerdeçal bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığında vücut direncinizi arttıracak ürünler dendir.  Bunların yanı sıra keçiboynuzu özü, zencefilli macun bu tarz bitkilerde en az diğerleri kadar etkilidir. Geçtiğimiz  dönemlere  göre şifalı bitkiler daha fazla rağbet görüyor. Vatandaşımız artık hap şurup  v.s   kimyasal ürünlerdense şifalı bitki ve karışımları daha fazla kullanmaya başladı.  Artık yavaş yavaş kış kendini göstermeye başladı . Kış ayları için çeşitli çaylarımız var, bunların içerisinde özel karışımlarımız olan çaylar var: Zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, gül hatmi, kuşburnu, nar çiçeği bunları karıştırıp kaynatıp içersek  soğuk algınlığa ve gribe vücudumuz  daha fazla dirençli olur.  Astım ve bronşite iyi gelen   karışımlarımız ve bunlarla beraber vücut direncini arttırmada kullanılan karışımlar ve  çaylarımız var. Bunlar; Atom çayı var, zencefil tozu ve bunla birlikte kırka yakın baharat.  Bu bitkiler vücut direncini artırır ve soğuk algınlığıyla ve griple baş etmemizi sağlar. Ürünleri bir gün kullanıp üç gün kullanmazsanız etkisini göremezsiniz devamlı ve düzenli kullanılmalı. “dedi.

 Zencefil: Zencefil her yaştan hastalık ve enfeksiyonla mücadele etmek için reçeteleşmiştir . Yatıştırıcı etkisi , vücudun hasar gören hücrelerine karşı vücudun acil semptom yanıtlarını azaltmaya yardımcı olur. Beyaz hücrelerin eklenmesinde ve hastalıklara karşı savunma üzerinde çalışırken zencefil;  Ateş, baş ağrısı ve krampları tetikleyen prostaglandinlerin yüksek seviyelerine engel oluşturmaktadır.

Zerdeçal: Zerdeçal, iltihap giderici (Antienflamatuar) bir özelliğe sahiptir, ateş, ağrı ve inflamasyonu (iltihabı) azaltıcı etkiye sahiptir. Vücudun yabancı bakterilere karşı savaşmasında yardımcı olur ve hasar onarımına katkı yapar. İnflamasyon, çoğu kronik hastalıkta rol oynayarak kalp, kanser, metabolik   sendrom ve alzheimer gibi ciddi sorunlara yol açıyor.

Kuşburnu: Vücuttaki ödem  ve iltihabın dışarı atılmasında etkili olan kuşburnu çayının düzenli bir şekilde tüketilmesi ile pek çok hastalığa karşı koruma sağlanabilir. Özellikle içeriğindeki yüksek oranda c vitamini, soğuk algınlığı ve gribe karşı dayanıklı bir bünyeye sahip olmaya neden olmaktadır. Yaygın ve kronik özellikteki kolesterol hastalığını kuşburnu ile kontrol altına almak mümkündür. Antioksidan özelliğinin yüksek düzeyde olmasından dolayı, kanserle mücadele eden birçok hasta için kuşburnu tüketilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda kuşburnu tüketmeyi alışkanlık haline getirmek, kansere karşı güçlü bir bedene sahip olmayı mümkün kılacaktır.

Tarçın: Vücut ısısını arttırarak enerji ve zindelik kazandırır. Sindirim sistemini düzenler ve hazımsızlığı giderir. Aynı zamanda ishale de fayda sağlar. Kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN
error: Bu içeriğin tüm hakları erzincannet.com.tr\'ye aittir.
ankara escort ankara escort bayan escort bayan porno izle ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort