• Dolar Alış 5.3682TL
  • Dolar Satış 5.3467TL
  • Euro Alış 6.1081TL
  • Euro Satış 6.0837TL
Reklam

Et ve Süt Kurumu, ürünlerinde indirime gitti

Haber: Alparslan Kanmaz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eylül ayında yüzde 24.5’e ulaşan enflasyonla mücadele kapsamında asgari yüzde 10 indirim kampanyası başlattıklarını açıkladı. Kampanyanın başlatılmasının ardından Et ve Süt Kurumu Erzincan şubesinde de şarküteri ürünlerinde yüzde 10 indirim uygulanmaya başlandı. İndirimli ürünler listesi Enflasyonla mücadele programında marketlerde indirim kararı alınmasından sonra araştırılmaya başlandı. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 üründe yüzde 10 indirim yapıldığını haber verdi.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ” Et ve Süt Kurumu’nda üretilen 10 kalem üründe bugünden itibaren yüzde 10 indirim uygulanacak.” ifadelerini ile birlikte Erzincan’da ki et ve süt kurumu satış mağazasında acılı ve acısız işlem görmüş sucuk, Türk sucuk, sosis, fıstıklı salam, Macar salam, pastırma ve kavurma ürünlerinde indirim uygulandı.

ET VE SÜT KURUMU TARİHÇESİ

Et ve Balık Kurumu 3780 sayılı Milli Koruma Kanunu’nun 6. maddesi uyarınca, 28/08/1952 tarih ve 3/15597 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan, K/871 sayılı Koordinasyon Kurulu Kararı üzerine, 01/10/1952 tarihinde “Et ve Balık Kurumu” unvanı ile Ticaret Bakanlığına bağlı 40 milyon TL sermayeli bir İktisadi Devlet Kuruluşu olarak kurulmuştur.

Et ve Balık Kurumunun kuruluşu, özel sektörün gelişmediği, sermaye birikiminin olmadığı, sanayi ve ticaretin gelişmediği, yetişmiş eleman sıkıntısının olduğu bir döneme rastlamaktadır.

Genç Türkiye Cumhuriyeti diğer sektörlerde olduğu gibi hayvancılık ve et sektöründe de gelişme sağlamak, istihdamı artırmak, ekonomik hayatın yükselmesini temin etmek maksadıyla Kamu İktisadi Devlet Kuruluşlarını kurmak suretiyle özel sektöre öncülük edip sanayinin gelişmesini ve sermaye birikiminin oluşmasını sağlamıştır. Bu maksada uygun olarak tarım sektöründe de Et ve Balık Kurumunu, Süt Endüstrisi Kurumunu, Yem Sanayi gibi kuruluşları kurmak suretiyle tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunulmuştur.

Et ve Balık Kurumu, veteriner hekimlerin kontrolünde kasaplık hayvan alım ve kesimlerini yaparak, hijyenik şartlarda kaliteli et üretmek için et kombinalarını faaliyete geçirmiş ve hayvancılığın bir ticari emtia haline gelmesini sağlayarak et ve et ürünleri üretim sanayisini oluşturmuştur. Böylece ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve verimliliğinin arttırılması hedeflenmiştir.

Bir Cevap Yazın

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN
error: Bu içeriğin tüm hakları erzincannet.com.tr\'ye aittir.
ankara escort ankara escort bayan escort bayan porno izle ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort ankara escort